Nieuws

City Pirates krijgen Silver Grassroots Award van de UEFA

De voetbalclub City Pirates uit Merksem is door de UEFA bekroond voor haar sociale werking. City Pirates won de zilveren prijs van de Grassroots Awards. Dat is een award voor clubs die zich inzetten voor de lokale gemeenschap.

De Grassroots prijs voor clubs wordt gegeven aan amateurclubs met een inclusieve werking, die opvallen door hun visie en het aantal spelers en teams die ze begeleiden. De prijs vormt een belangrijke erkenning voor het sociaal werk dat City Pirates levert. De club richt zich nu al een paar jaar in de eerste plaats op het sociale aspect van een voetbalclub. Zo hebben ze meer dan 1000 voetballertjes. Vaak komen die uit moeilijke Antwerpse wijken. Van Merksem tot de Luchtbal en Linkeroever. Het sociale aspect van de club komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, muziek- en dansworkshops, digitale klassen, opruimacties…

City Pirates wil meer zijn dan een voetbalclub. Deze erkenning van de Europese voetbalbond betekent dan ook heel veel voor hen.

(Foto : City Pirates)