Nieuws

Colruyt opent winkel op Nieuw Zuid

Komende woensdag opent de 244ste Colruyt-winkel de deuren op Nieuw Zuid in Antwerpen. De supermarkt is helemaal geïntegreerd in een woonproject, en geeft de bewoners de kans om vlak bij huis te profiteren van de laagste prijzen in hun streek.

De nieuwe Colruyt-winkel komt aan de Gentplaats 15, op de site van de voormalige discotheek Zillion, waar nu een jonge woonwijk uit de grond rijst. De winkel bevindt zich op het gelijkvloers van een nieuw wooncomplex, met erboven dus appartementen.

Onder de winkel is de publieke parking 't Zuid ingericht met 160 plaatsen. “Daar kunnen Colruyt-klanten gratis parkeren tijdens hun boodschappen”, zegt gerant Koen Dausy. “Er zijn automatische slagbomen voorzien. En via 2 liften komen de klanten makkelijk tot in de winkel en terug in de parking.” De nieuwe wijk telt zo'n 2.000 woningen. Koen Dausy: “Er is dus nood aan een grote winkel, waar de bewoners dicht bij huis een ruim aanbod voedings- en niet-voedingsproducten vinden. We zijn blij dat wij hun een winkel kunnen aanbieden die mooi geïntegreerd is in de wijk, makkelijk bereikbaar is te voet en met de fiets en waar ze comfortabel hun boodschappen kunnen doen.”

Deze Colruyt-winkel in Antwerpen is zo'n 1.000 m² groot. “Onze klanten vinden er een ruim assortiment groenten en fruit, vers vlees, dranken, diepvriesproducten ...', zegt de gerant.

Bovendien is deze Colruyt een lage-energiewinkel met een optimale isolatie, ventilatie, koeling en verwarming. Zo maakt de winkel gebruik van duurzame technologie, zoals een koelsysteem met propaan en recuperatie van de warmte van de ventilatie en koelinstallatie. Koen Dausy: “Dit project past in een groter renovatieplan: tegen 2029 moeten alle winkels van Colruyt Group lage-energiewinkels zijn. De CO2-uitstoot van de groep moet zo met 4 % verminderen.” 

(Bron en foto: © Belga)