Mobiliteit en Verkeer

Controles verkeerspolitie : 18 boetes voor gsm-gebruik achter het stuur

Het verkeersondersteuningsteam en de wijkteams van de regio Centrum controleerden met behulp van de ANPR-camera's op verkeersovertredingen. Eén wagen werd door de camera opgepikt omdat hij geseind stond als gestolen. De nummerplaat werd ondertussen geschrapt en de wagen werd getakeld om terug te bezorgen aan de eigenaar. 

Verder werden er 8 foutparkeerders beboet en reden 6 personen rond met de gsm in de hand, waarvan 2 fietsers. 2 personen droegen hun gordel niet. 1 persoon met een voorlopig rijbewijs reed door het rood, had geen 'L' bevestigd en overschreed een volle witte lijn. Tot slot werd nog een onverzekerd voertuig getakeld.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerde dan weer aan de fietsbrug ter hoogte van de Campiniastraat. 5 bromfietsers die de brug wilden oversteken werden beboet. Verder werden er in de omgeving van de Bredebaan nog 18 bestuurders beboet omwille van gsm-gebruik achter het stuur. Er werden 5 inbreuken tegen een parkeerverbod bestraft en 2 parkeerinbreuken op een plaats voor mindervaliden. 3 personen reden door het rood en 26 vrachtwagens werden beboet voor het negeren van het verbod om af te slaan op het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan.

(archieffoto Pixabay)