Mobiliteit en Verkeer

Wegenwerken in Ekeren-Centrum

Vanaf maandag 26 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de De Beukelaerlaan in Ekeren. De rijweg krijgt er een nieuwe laag asfalt. De werken zullen vier dagen duren. Tijdens deze periode volgt het verkeer richting Ekeren-centrum een plaatselijke omleiding. 

Het wegdek van de De Beukelaerlaan in Ekeren is versleten en aan vernieuwing toe. De werken situeren zich tussen de Carrefour en de Sint-Lambertuskerk in Ekeren-centrum. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.

De werken starten op maandag 26 augustus en zullen als alles vlot verloopt vier dagen duren. Tegen donderdagavond 29 augustus verwacht Wegen en Verkeeer de werken afgerond te hebben.
 
Omleiding voor verkeer richting Ekeren-centrum

Tijdens de werken is de De Beukelaerlaan volledig afgesloten. Autoverkeer richting Ekeren-centrum wordt omgeleid via de Ferdinand Verbieststraat en de Groot Hagelkruis. Ook fietsers volgen deze omleiding. Aan het fietspad wordt weliswaar niet gewerkt, maar de ruimte is nodig om de werken te kunnen uitvoeren. Voor vrachtverkeer (+3,5t) wordt een omleiding voorzien via de A12 en de afrit Leugenberg. De haltes van De Lijn in de werfzone worden tijdelijk niet bediend en de bussen rijden ook om via F. Verbieststraat en Groot Hagelkruis.
 
Voor het verkeer in de Steenstraat (N114) richting Antwerpen is er geen hinder.

(bericht : Wegen en Verkeer - foto Google Street View)