Nieuws

'De Quaeye Werelt' strijkt neer in het Rivierenhof.

Ridders, handelaars en ambachtslieden slaan hun tenten op aan het kasteel Sterckshof in het Rivierenhof tijdens 'De Quaeye Werelt' op 4 en 5 juni. Maak kennis met het leven in een middeleeuws kampement zoals in het jaar 1477.

De Quaeye Werelt probeert deze historisch belangrijke periode zo waarheidsgetrouw mogelijk na te leven. Dit spektakel is uitgegroeid tot een groots internationaal gebeuren in de Benelux. Ambachtslieden en handelaars
uit heel Europa tonen hun kunnen en bieden de kans om hun waren te kopen en te proeven. Kleermakers, smeden, wapenmakers, houtbewerkers, wevers, ... elk onderdeel van het dagelijks leven in de late middeleeuwen wordt hier voorgesteld.

Het hoogtepunt is de historische veldslag. Huurlingen, milities, ridders, boogschutters en bulderende kanonnen zullen hier de slag om Antwerpen naspelen. Een indrukwekkende daguitstap voor het hele gezin.

Een beetje geschiedenis

Op 5 januari 1477 sneuvelde hertog Karel de Stoute tijdens de slag om Nancy. Zijn dood was een dramatisch keerpunt. De Bourgondische droom was ten einde. Zijn dochter, Maria van Bourgondië, erft het immense rijk maar niet het vertrouwen van de Vlaamse steden. Antwerpen, Brugge en Gent zagen hun kans om verloren privileges te heroveren en kwamen in opstand. In een poging deze rebellie zo snel mogelijk te stoppen, stuurde Bourgondië een groot beroepsleger om de opstandige Antwerpenaren terug op de knieën te dwingen. De Quaeye Werelt probeert deze woelige periode zo waarheidsgetrouw mogelijk na te leven.

Meer info

De Quaeye Werelt
zaterdag 4/6 en zondag 5/6 van 10 tot 18 uur
kasteel Sterckshof - Rivierenhof - toegang is gratis 
www.dequaeyewerelt.be