Nieuws

Dealers zetten storend handeltje op in lachgas

De lokale recherche leefmilieu van de Antwerpse politie startte onlangs onder leiding van de onderzoeksrechter een onderzoek op naar de handel in lachgas. Op basis van bekomen informatie startte de beeldvorming met aanvullende informatie vanuit de wijkwerking, interventie en mobiele eenheid. Zo kon worden vastgesteld dat men vanuit een garagecomplex in Berchem lachgas verdeelde. De aan- en verkoop zorgde in de buurt voor overlast. 

Afgelopen dinsdag heeft de politie op twee plaatsen een huiszoeking gedaan. Daar vonden de speurders flessen met lachgas in, geld, attributen en voertuigen die gebruikt worden om flessen te vervoeren en te bewaren. Bij de actie zijn 35 flessen van 2 kg in beslag genomen en 1 fles van 10 kg. Verder ook net geen 1 000 ballonnen, dempers om de kracht van het gas te regelen, meer dan 4 300 euro, twee voertuigen en drie mobiele telefoons. 

Medewerkers van de technische bijstand van de politie hebben de flessen en het bezwarend materiaal veilig overgebracht. De twee verdachten van 24 en 24 jaar zullen uitgenodigd worden voor verhoor.