Nieuws

Delhaize sluit winkels uur vroeger op vrijdag

Delhaize gaat zijn winkels al zeker de komende drie weken op vrijdag vroeger sluiten, om 20 uur. Zo wil de supermarktketen problemen vermijden door het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur, een van de coronamaatregelen die sinds maandag voor een maand gelden.

De 128 eigen supermarkten van Delhaize zijn op vrijdag normaal open tot 21 uur. Het verkoopverbod op alcohol na 20 uur stelt de keten echter voor organisatorische problemen: 'Wat doe je bijvoorbeeld met iemand die om vijf voor acht binnenkomt voor een fles wijn, maar om vijf na aan de kassa staat? ', aldus woordvoerder Roel Dekelver. Om ruzies te voorkomen en 'extra druk op de schouders van onze medewerkers te vermijden', sluiten de supermarkten van Delhaize vanaf 23 oktober tot en met 13 november op vrijdagen dus één uur vroeger, om 20 uur. Daarna zal de maatregel 'geherevalueerd worden in functie van de beslissingen van de overheid'.

Op andere dagen blijven de openingsuren (8-20 uur) ongewijzigd. De aankondiging heeft ook geen betrekking op de andere winkelformules van Delhaize: AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop&Go. Het gaat daarbij om zelfstandige uitbaters, die zelf moeten beslissen wat ze doen. 'Bij kleinere winkels is het misschien organisatorisch iets gemakkelijker om bijvoorbeeld een rayon af te sluiten', zegt Dekelver. 'We adviseren hen uiteraard wel om de regels op te volgen.

(foto © Belga)