Economie

DEME haalt contract binnen voor de verdieping van de Elbe

DEME heeft een belangrijk contract binnengehaald voor de verdieping van de Elbe in Duitsland. Dit prestigieuze contract bevestigt de technologische expertise van DEME in complexe bagger- en waterbouwprojecten en de sterke positie van het bedrijf op de Duitse markt, waar het al meer dan 50 jaar actief is. Het contract heeft een waarde van om en bij de 238 miljoen euro.

Het Bestuur voor Waterwegen en Scheepvaart Cuxhaven (WSA Cuxhaven) wees het contract voor de verdieping van de Elbe toe aan Nordsee Nassbagger- und Tiefbau en Dredging International, dochterondernemingen van de DEME Group. Het omvangrijke baggercontract is een complex project dat tijdens de uitvoering te allen tijde moet voldoen aan de strengste milieuvereisten. DEME zal zijn modernste sleephopperzuigers, backhoe dredgers en sproeipontons inzetten voor het baggeren van ongeveer 32 miljoen m³ aan materiaal.

Het project omvat de verbreding en de verdieping van de 116 km lange vaargeul tussen Cuxhaven en Hamburg tot een niveau van -14,5 m. Schepen zullen de Elbe dan kunnen bevaren met een vaardiepte tot 13,5 m – momenteel is dat 12,5 m – zonder beperkt te worden door de getijden, en met een vaardiepte van 14,5 m (gebonden aan getijden) wanneer ze varen van en naar de haven van Hamburg.

(Bericht en foto : Deme)