Nieuws

Deurne Wintert op het Arenaplein

De gratis winterhappening Deurne Wintert brengt warmte, gezelligheid en cultuur naar het Arenaplein tijdens de koude decembermaand. De vuren worden er op zaterdag 7 december aangestoken en jong en oud geniet er van een programma vol vuur, muziek, straattheater, vertellingen, ...

In bib Arena genieten kinderen om 11 uur van de vertelling ‘Dank je wel’ en om 14.30 uur is er de lezing van auteur Kris Van Steenberge. 

Vanaf 16 uur staan er op het Arenaplein verschillende foodtrucks, kan je iets drinken en is er de expo ‘Stielspiegel’ van de Spectrumschool. Daarnaast staat er op het programma:

 • Straattheater The Puffin’ Pipers: Een absurde act met twee Schotten die wel een heel bijzondere doedelzak hanteren: een bladblazer! Met de grootste ernst gaan ze, marcherend op doedelzakmuziek, in interactie met het publiek én met wat ze vinden op straat! 
   
 • Straattheater Octaaph: Een levensgroot vogelskelet, wordt een blik op de levende wereld gegund. Wanneer het niet enkel een ontspannende wandeling blijkt te zijn, maar er van hem ook nog vliegkunsten worden verwacht, slaat de schrik hem om het hart.
   
 • Zeepbellenact van Ron Jaluai
   
 • Lancelot molen: Kinderen worden omgetoverd tot ridders en prinsessen en genieten van een theatrale rit op een unieke paardenmolen.
   
 • DJ Frietmachine, is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hoeveel frietbeat zit er in jouw aardappel? Hij draait een vette plaat voor u en uw aardappel! Plaatje afgelopen, frietje klaar.
   
 • Scrooge, een gierige kerstvertelling. Scrooge is een oude, norse man die alleen maar geld wil verdienen. Op kerstavond krijgt hij van kerstgeesten een laatste kans om zijn leven te beteren en Kerstmis te vieren zoals het hoort.
  (Naar A Christmas Carol van Charles Dickens - met Geert Beullens en Frederik Huys). 

  Deze voorstelling vindt plaats om 17.15 uur in bib Arena.
  Op voorhand inschrijven via ccdeurne@antwerpen.be of tel. 03 360 85 50.  
   
 • Om 18.30 uur is het tijd voor de spectaculaire vuurshow ‘Fiammifero’. In een verhaal over liefde en verliefdheid, over zachtheid en passie weten de artiesten de kracht van vuur te combineren met de elegantie van dans

 

(bericht en foto  Stad Antwerpen - District Deurne)