Mobiliteit en Verkeer

"Deze buslijn is nodig"

De afgelopen weken raakte bekend dat de hertekening van het tramnetwerk in Antwerpen ‘on hold’ gezet wordt. Groen blijft vragen om deze oefening grondig te doen en met een beter plan te komen. Tegelijk blijft de partij bezorgd over de aangekondigde schrapping van een aantal buslijnen. Groen voerde daarom actie voor het behoud van het traject van buslijn 30 en pleit voor compacte elektrische bussen voor fijnmazig stadstransport.

“Volgens het nieuwe vervoersplan zou buslijn 30 zoals we ze nu kennen, verdwijnen. Ze krijgt een heel nieuw traject van de luchthaven naar het Sint-Jansplein”, aldus Marij Preneel, districtsburgemeester van Borgerhout. “Daarmee verdwijnt de rechtstreekse verbinding tussen Borgerhout, Antwerpen-Noord en het Zuid. Lijn 30 wordt nochtans druk gebruikt door bewoners voor hun school, werk of bezoekjes. Onbegrijpelijk dat hier wordt op bespaard.”

Het afschaffen van buslijn 30 zou betekenen dat Antwerpen-Noord, de Zuiderdokken, de Scheldekaaien en Nieuw-Zuid niet meer bediend worden. Deze lijn is de enige die halt houdt aan het Stuivenbergziekenhuis en studenten maken er veelvuldig gebruik van.