Media en Cultuur

Deze topnamen op de Night Of The Proms

De Puerto Ricaans-Belgische zanger Gabriel Ríos maakt de line-up van Night of the Proms 2016 compleet. Eerder werden ook Chaka Khan, Natasha Bedingfield en Tom Chaplin, de leadzanger van Keane, aan de affiche toegevoegd. De ticketverkoop voor de shows van Night of the Proms in Antwerpen en Hasselt (5 - 12 november) is al gestart.

Vanaf zaterdag 5 november staat het Antwerps Sportpaleis in het teken van Night of the Proms. Op 12 november trekt het muziekspektakel naar de Ethias Arena Hasselt voor de eerste show ooit op Limburgse bodem. Op de shows van Night of the Proms zal Gabriel Rios enkele van zijn nummers in speciaal daarvoor geschreven symfonische arrangementen brengen. Nadien reist hij mee met Night of the Proms naar Nederland voor de concertreeks in Ahoy Rotterdam.

Eerder werd al bekendgemaakt dat soulzangeres Chaka Khan, Tom Chaplin (de leadzanger van Keane), de Britse Natasha Beddingfield en het strijktrio Time For Three hun opwachting maken op de 32e editie van Night of the Proms. Vaste waarde John Miles is ook opnieuw van de partij en Kobe Ilsen zal voor de tweede keer de presentatie voor zijn rekening nemen. De artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento, Electric Band, het koor Fine Fleur en backing vocals The Pretty Vanillas, onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.