Nieuws

Digitale sprookjeswandeling door Deurne-Zuid

In het kader van de Jeugdboekenweek lanceert bibliotheek Arena de digitale sprookjeswandeling 'Weg van de stad' doorheen Deurne-Zuid. Op woensdag 16 maart wordt de wandeling gelanceerd en feestelijk afgesloten met een warme chocomelk in het Boekenbergpark.

De Jeugdboekenweek staat dit jaar in het teken van steden, dorpen en landen, woonmogelijkheden,... Daarom heeft bibliotheek Arena een digitale wandeling gemaakt die kinderen langs verschillende interessante plekjes in Deurne brengt. Deze locaties zijn gekoppeld aan verschillende sprookjes door middel van een geluidsfragment. Zo leren kinderen hun district op een speelse en leerrijke manier kennen.

Via de OJOO applicatie (een digitale wandelgids) kunnen families met kinderen vanaf 7 jaar een wandeling maken langs verschillende locaties in Deurne-Zuid met behulp van een smartphone of tablet. Op elke locatie horen ze een fragment van een sprookje dat een link heeft met die specifieke locatie. Zo zal bijvoorbeeld aan fort Arena een stuk van het sprookje 'Het tinnen soldaatje' te horen zijn of aan de Chinese toren in het Boekenbergpark een fragment van het sprookje 'De Chinese Nachtegaal'. Er komen elf sprookjes aan bod tijdens de wandeling. Telkens zien de deelnemers ook een tekening van het sprookje dat geïntegreerd is in de locatie. De sprookjes zijn ingesproken door medewerkers van de bibliotheek.

De sprookjeswandeling vertrekt aan bibliotheek Arena. Ze is 4 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur.

De sprookjeswandeling is gratis