Nieuws

Dodelijk ongeval in haven: inzittende busje sterft na botsing met vrachtwagen

Bij een zwaar verkeersongeval op de Scheldelaan, in het Antwerpse havengebied, is vrijdagochtend een 34-jarige man overleden. Een busje met vier inzittenden botste er tegen een vrachtwagen uit de andere rijrichting.

Het ongeval gebeurde iets voorbij 6.30u. Een busje met enkele werknemers van eenzelfde firma reed in de richting van BASF, toen een vrachtwagen uit de andere rijrichting om een nog onduidelijke reden van de rijbaan afweek.

De bestuurder van het busje kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het busje belandde op zijn zij in de gracht. Daarbij liet een van de inzittenden, een 34-jarige man van Poolse afkomst, het leven. De drie andere mannen raakten zwaargewond.

De vier personen, Poolse stellingbouwers, waren onderweg naar de terreinen van BASF. De bedrijfsbrandweer en medische diensten van BASF waren dan ook als eerste ter plaatse. Ze kregen even later bijstand van Brandweer Zone Antwerpen en meerdere ziekenwagens en mug-teams. De slachtoffers moesten uit het verhakkelde voertuig bevrijd worden.

De dienst fotogrammetrie kwam ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de rijbaan tot 11 uur volledig versperd.

©️ GVA - www.gva.be