Justitie

Drugsbende opgerold : 12 verdachten opgepakt en 33 wagens in beslag genomen

De politie heeft twaalf verdachten opgepakt en 33 wagens in beslag genomen in een onderzoek naar een drugsbende die opereerde in de havens van Gent en Antwerpen. 

De bende werd geleid door drie broers uit de omgeving van Lokeren en zorgde er met een uitgebreid netwerk voor dat de drugs uit containers gehaald werden in de havens. De bende maakte ook gebruik van verschillende firma's om het druggeld te kunnen witwassen', zegt de federale politie. Er vonden dinsdag 23 huiszoekingen plaats, vooral in Oost-Vlaanderen. In de provincie Antwerpen werden huiszoekingen uitgevoerd in Turnhout, Lier en Mortsel. De politie pakte twaalf verdachten op, van wie er elf voorgeleid werden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die liet zeven verdachten aanhouden. Drie verdachten werden onder strenge voorwaarden vrijgelaten en één persoon werd in vrijheid gesteld.

Bij de huiszoekingen werden kleinere hoeveelheden drugs aangetroffen, meldt de politie. 'Er is ongeveer 80.000 euro aan cash geld gevonden, alsook luxeproducten (uurwerken, merkkledij, etc). Daarnaast werden 33 wagens in beslag genomen, waarvan 21 in de garage van de drie broers.