Nieuws

Ekeren krijgt nieuwe sporthal

In het Hagelkruispark in Ekeren, tussen de atletiekpiste en zwembad De Schinde, wordt een gloednieuwe sporthal gebouwd. Momenteel voert de aannemer grondwerken uit en vanaf oktober gaat de bouw van start.

De hal is op maat gemaakt van club Deugd en Moed, dat is één van de grootste gymclubs van de provincie. Ook atletiekclub AC Break en voetbalclub FC Vaso krijgen er kleedkamers, vlakbij het voetbal- en atletiekveld dat er nu al ligt.

Districtsschepen voor sport Sabine Coene is verheugd: "De nieuwe sporthal is een belangrijk project voor Ekeren. Met meer dan 600 leden is Deugd en Moed de grootste turn- en dansvereniging in de regio. Van 3 tot 99 jaar, van recreatief tot competitief, G-gym, voor iedereen is een plaats. Door de bouw van deze hal krijgt de club de kans zich verder uit te bouwen in een kwaliteitsvolle omgeving."

Schepen voor sport Ludo Van Campenhout: "Het succes van het wereldkampioenschap artistieke gymnastiek in 2013 en het geplande wereldkampioenschap acrogym in 2018 bewijzen dat de turnsport nog steeds springlevend is in Antwerpen. Turnen wordt dan ook de moeder van alle sporten genoemd. Daarom blijven we met Sporting A investeren in de gymnastiek en is deze nieuwe hal voor Deugd en Moed heel belangrijk om een nieuwe generatie turners de kans te geven om in optimale omstandigheden te sporten."

"Meteen krijgen ook AC Break en FC Vaso nieuwe clublokalen. De stad bouwt de site aan het Hagelkruispark samen met het district en de provincie verder uit tot een belangrijke sportcluster", zegt schepen Van Campenhout.

"De provincie Antwerpen wil als sportieve provincie alle inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. Hiervoor is juiste, aangepaste en kwaliteitsvolle infrastructuur onontbeerlijk. Sportaccommodaties vormen namelijk de fysieke verankering van succesvolle sportstimulering op lange(re) termijn. Het nieuwe sportcomplex in Ekeren zal een belangrijke stimulans geven aan de gymsport in onze provincie en is een van de investeringen in het kader van het ambitieuze gymdossier van het provinciebestuur", aldus Bruno Peeters, gedeputeerde van de Provincie Antwerpen.

Samen met het zwembad De Schinde en de atletiekpiste vormt de nieuwe sporthal een mooie sportcluster in het Hagelkruispark. De bestaande clublokalen zullen na de realisatie van het sportgebouw afgebroken worden. Hierdoor kan een wandelpad aangelegd worden doorheen het park zodat er een betere verbinding is met het zwembad. Al deze elementen zorgen voor een opwaardering van de site.

Het gebouw is een ontwerp van de architecten Tomas Nollet en Hilde Huyghe en zal een lage-energiegebouw worden, wat betekent dat het zeer goed geïsoleerd en energiezuinig zal zijn.

De bouwwerken zullen als alles volgens plan verloopt afgerond worden eind 2017.