Gezondheid

Twee nieuwe besmettingen met Britse variant in Edegem

Na de testronde bij de meer dan 500 leerlingen van basisschool OLFA Elsdonk in Edegem zijn er nog twee extra besmettingen opgedoken met de erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Dat zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). 

Het gaat om leerlingen van de lagere school, uit verschillende leerjaren. Er is ook nog een besmetting met een andere variant vastgesteld bij een kleuter. De ouders van de leerlingen in kwestie zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de besmettingen. Metsu stelt dat de harde aanpak van zondagavond, waarbij de school voor een week werd gesloten en de leerlingen en personeel én hun gezinsleden in quarantaine moesten, de juiste was. 'Dat was om erger te voorkomen', zegt hij. 

'Deze namiddag doen we aan risico-analyse en vanavond gaan we in overleg met de medische discipline en de gemeente Kontich om het verdere plan van aanpak te bespreken.' Ook in Kontich werd zondagavond beslist om een school te sluiten na een besmetting met de Britse variant. Daar werd dinsdag een testronde gedaan, maar het is nog wachten op de resultaten daarvan.