Economie

ESAS 3 Services uit Wilrijk een van snelst groeiende bedrijven in de provincie

Gisteravond werden de Trends Gazellen 2020 bekendgemaakt. Dat zijn de snelst groeiende bedrijven van de provincie Antwerpen. Het gaat om DCA uit Beerse, ESAS 3 Services uit Wilrijk en Afval Alternatief uit Dessel. Zij mogen zich voortaan Trends Gazellen Ambassadeur noemen.

Het financieel-economisch weekblad Trends selecteert jaarlijks per provincie de 200 snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de dynamiek, werkgelegenheid en innovatie in hun regio. Gisterenavond werden bij Toyota Material Handling in Willebroek de awards van de Trends Gazellen Ambassadeur 2020 in de provincie Antwerpen uitgereikt. 

Drie bedrijven vielen in de prijzen:

  • Afval Alternatief uit Dessel (categorie kleine onderneming, met een omzet van minder dan 1 miljoen euro)
  • ESAS 3 Services uit Wilrijk (categorie middelgrote onderneming, met een omzet tussen 1 en 10 miljoen euro)
  • DCA uit Beerse (categorie grote onderneming met een omzet van meer dan 10 miljoen euro).

 

De criteria op basis waarvan ze werden bekroond zijn de groei in omzet, in personeel en in toegevoegde waarde.    

Als trouwe partner van de Trends Gazellen reikte gedeputeerde voor Economie en Innovatie Ludwig Caluwé namens de provincie Antwerpen de prijzen uit. “De provincie Antwerpen is goed voor zo’n 32% van het totale binnenlandse product in Vlaanderen. Ze telt ook het grootste aantal ondernemers van België en het grootste aantal oprichtingen van nieuwe bedrijven. Die goede cijfers zijn belangrijk voor de economische weerbaarheid van onze provincie. Daarom blijven we als provinciebestuur het ondernemerschap actief stimuleren. De Trends Gazellen zetten het ondernemerschap positief in de kijker en enthousiasmeren bovendien andere ondernemers.”

Ambassadeur middelgrote bedrijven: ESAS 3 services, IT-bedrijf uit Wilrijk

 IT-dienstverlener ESAS uit Wilrijk zag zijn omzet door groei en overnames in 2019 verdubbelen tot 174 miljoen euro. Het bedrijf is actief in de Benelux, maar koestert verdere nationale en internationale expansieplannen. De IT-dienstverlener uit Wilrijk installeert, onderhoudt en monitort hardware voor telecombedrijven als Proximus en Telenet. De opkomst van het internet der dingen opent nieuwe markten voor ESAS. Zo ligt de focus steeds meer op de slimme elektriciteitsmeters. In het Groothertogdom Luxemburg is het bedrijf al twee jaar bezig met de installatie van liefst 100.000 exemplaren.

(bericht en foto : provincie Antwerpen)