Human Interest

Eugene wordt voorlopig niet uit het land gezet

De voetballer van 18 uit Antwerpen, Eugene Djangmah, zal donderdag ons land voorlopig niet worden uitgezet. Maar z'n vrienden, schoolgenoten en voetbalkameraden zijn er niet gerust in. Er komt dan ook een golf van solidariteit voor Eugene op gang.

Eugene verdient te blijven. Met die slogan hebben z'n vrienden een Facebookpagina opgericht. Ze zijn ook volop bezig met het verzamelen van handtekeningen. Die willen ze bezorgen aan de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. En vrijdag staat een samenkomst gepland op het Theaterplein in Antwerpen. Al bijna 500 mensen zeggen aanwezig te zullen zijn. Allemaal initiatieven om de uitzetting van Eugene te voorkomen.

Z'n vrienden trokken gisteren bij ATV aan de alarmbel. Eugene woont al tien jaar in Antwerpen en bouwde een uitgebreid sociaal netwerk op. Hij gaf aan honderden jonge voetballertjes stagelessen. Maar omdat hij geen papieren kon voorleggen op een fuif afgelopen weekend, werd hij in een gesloten centrum voor illegalen geplaatst. Vandaag ontving hij voor het eerst bezoek en hij laat weten erg dankbaar te zijn voor alle steun.

Klik hier voor de website Eugenestays