Nieuws

Extra financiële steun voor Berchemse jeugdverenigingen

Dinsdag keurde de Berchemse districtsraad een reglement goed waardoor Berchemse jeugdverenigingen ondersteund zullen worden voor de financiële tegenslagen van afgelopen zomer. Het district Berchem wil daarmee de onvoorziene financiële lasten van de vrijwillige jeugdverenigingen ten gevolge van de COVID-19 pandemie en het noodweer van 2021 wegnemen.

Kris Gysels (districtsschepen Jeugd, Open Vld): “Tijdens hun zomerkamp kregen sommige van onze jeugdbewegingen het hard te verduren. Niet alleen moesten zij tal van extra kosten maken ten gevolge van de coronamaatregelen, ook werden sommige kampen geteisterd door fel noodweer. Dit bracht voor vele jeugdverenigingen schade mee. Als district willen we de verenigingen hierin mee ondersteunen.”

De aanvraag voor deze ondersteuning moet door de jeugdvereniging ten laatste op 28 februari 2022 worden ingediend en geldt voor de zomerkampen die plaatsvonden tussen 20 juni 2021 en 10 september 2021.

Kris Gysels: “Met het aanvullend reglement ondersteunen we onder meer kosten die gemaakt werden voor (zelf)testen en hygiënemateriaal, maar ook extra kosten die gemaakt moesten worden om de afstandsregels respecteren, zoals de huur van extra tenten of bijkomend terrein. Voor de kosten ten gevolge van het noodweer komt het district tussen voor de kosten die niet door een verzekering gedekt worden.”

Foto Belga