Mobiliteit en Verkeer

Extra verkeersregeling op Noorderlaan en omgeving

Vanaf vandaag is er extra verkeersregeling tijdens de ochtend- en avondspits op het kruispunt van de Noorderlaan en de Groenendaallaan. De motards van de verkeerspolitie staan vanaf maandag ook op het kruispunt van de Noorderlaan met de IJzerlaan tijdens de spitsuren. Dan gaat de IJzerlaan definitief dicht voor gemotoriseerd verkeer.

 

Ook aan de Vosseschijnstraat ter hoogte van het kruispunt met de Narvikstraat wordt de verkeerssituatie opgevolgd en bijgestuurd waar nodig. Daar ontstaan dagelijks files door aanschuivende vrachtwagens die bij Zuidnatie komen laden en lossen.

Politie Antwerpen zoekt samen met Zuidnatie naar een oplossing voor het probleem. Er wordt nagegaan of er via infrastructurele maatregelen een antwoord kan worden geboden. Andere mogelijkheid is dat Zuidnatie de laad- en losactiviteiten op een andere manier organiseert. Bovendien wordt er gezocht naar een andere toegangsweg tot het bedrijf.

De verkeerspolitie blijft extra verkeersregeling voorzien zolang dat nodig is om het verkeer op de Noorderlaan en omgeving zo vlot mogelijk te laten verlopen.

(bericht en foto : politie Antwerpen)