Mobiliteit en Verkeer

Fietsbrug IJzerlaan - aanloophelling Merksem eind november klaar

Vrijdag starten de laatste werken aan de definitieve aanloophelling van de fietsbrug over het Albertkanaal. Eind november is de fietsbrug helemaal klaar. 

Op vrijdag 13 oktober start de aannemer met de afbraak van het laatste overblijvende deel van de aanloophelling van de oude IJzerlaanbrug. Dit is nodig om de definitieve aanloophelling van de fiets- en wandelbrug aan te kunnen leggen. Fietsers met bestemming Groenendaallaan worden omgeleid via de Oude Bredabaan.

Verbinding fietsbrug en Campiniastraat anderhalve maand onderbroken

Om de werken uit te kunnen voeren, wordt vanaf 13 oktober de doorgang onder de ing. Menneslaan, ter hoogte van de waterzuivering aan IJskelder, afgesloten voor alle verkeer. De vroegere Ingenieur Menneslaan kruisen is dan niet langer mogelijk en het fietspad in de Campiniastraat kan niet bereikt worden vanaf de fietsbrug. Fietsers volgen de omleiding via de Oude Bredabaan om de Groenendaallaan te bereiken.

Tegen eind november kunnen voetgangers en fietsers opnieuw gebruik maken van de verbinding tussen IJskelder en de Oude Bredabaan. 

Beurtelings verkeer op de Vaartkaai

Het wegverkeer dat tot nu werd omgeleid via de doorgang onder de Ing. Menneslaan, keert terug naar de Vaartkaai. Waar de oude IJzerlaanbrug stond, moet het verkeer beurtelings passeren op de Vaartkaai. Voor voetgangers en fietsers worden op de Vaartkaai twee veilige oversteekplaatsen ingericht.

(bericht en afbeelding : Stad Antwerpen - district Merksem)