Mobiliteit en Verkeer

Fietsbrug IJzerlaan: aanloophelling Merksem op 30 november klaar

Vanaf donderdag 30 november zullen fietsers in Merksem van de definitieve helling van de fietsbrug gebruik kunnen maken. Om dit te vieren, wordt aan de eerste 700 gebruikers een koffiekoek, koffie en thee aangeboden.

Meteen na de afbraak van de oude helling wordt de definitieve aanloophelling van de fiets- en wandelbrug afgewerkt. Op 30 november is de aanloophelling aan de kant Merksem klaar voor de eerste fietsers en verdwijnt de tijdelijke stelling.

De definitieve toplaag van de aanloophelling kan pas in het voorjaar van 2018 geplaatst worden, daarvoor moet het iets warmer zijn. Vandaag is de aanloophelling voorzien van een tijdelijke antisliplaag.

Nadien gaan de werken in de omgeving verder. Rond de aanloophelling van de fietsbrug in Merksem wordt het nieuwe park afgewerkt. Verderop richting de Groenendaallaan wordt tussen de bermen van de oude aanloophelling een tijdelijke weg aangelegd. Ook de Vaartkaai wordt verder afgewerkt en het Albertkanaal verbreed. Tegen de zomer van 2018 moeten deze werken voltooid zijn.

Fietsomleiding in Merksem verdwijnt

Op 30 november vervalt de omleiding voor fietsers via de Oude Bredabaan. Het fietspad in de Campiniastraat is dan opnieuw verbonden met de fietsbrug.

Sinds 13 oktober is de doorgang onder de Ingenieur Menneslaan, ter hoogte van de waterzuivering aan IJskelder, afgesloten voor alle verkeer. De vroegere Ingenieur Menneslaan kruisen is dan niet langer mogelijk en het fietspad in de Campiniastraat kan niet bereikt worden vanaf de fietsbrug. Fietsers volgen de omleiding via de Oude Bredabaan om de Groenendaallaan te bereiken.

Beurtelings verkeer op de Vaartkaai

Waar de oude IJzerlaanbrug stond, moet het verkeer beurtelings passeren op de Vaartkaai. Voor voetgangers en fietsers worden op de Vaartkaai twee veilige oversteekplaatsen ingericht.

(Bericht en afbeelding : Stad Antwerpen)