Mobiliteit en Verkeer

Fietskoerierdienst Cargo Velo lanceert zijn dienstverlening in Antwerpen

Sinds vandaag is Cargo Velo actief in Antwerpen. De fietskoeriersdienst met meer dan 6 jaar ervaring werkt samen met Slim naar Antwerpen om de mobiliteit in Antwerpen te verbeteren. Het bedrijf specialiseerde zich doorheen de jaren in klantgericht express-vervoer en pakketverzendingen, met het gebruik van hubs aan de stadsrand. De dienst richt zich op business-klanten, zoals bedrijven, zelfstandigen en handelaars.

In veel gevallen is de fiets in de stad sneller - en dus betrouwbaarder - dan gemotoriseerde vervoersmiddelen, zoals brommers, taxi’s, personenwagens en bestelwagens. Cargo Velo maakt daarvan zijn sterkte voor het bezorgen van pakjes met de fiets in de stad. De fietskoeriers bezorgen pakjes aan onder andere medische labo’s, drukkerijen, bloemisten, rederijen, broodjeszaken, PR- en communicatiebureaus enzovoort. Ook in de e-commerce fungeert Cargo Velo steeds vaker als een partner voor leveringen aan huis of op kantoor. 

Omdat grote afstanden moeilijker met de fiets kunnen, werkt Cargo Velo vanuit een hub aan de stadsrand. Daar worden ladingen van gemotoriseerde voertuigen gebundeld en overgeladen naar de fiets en omgekeerd. Van de hub naar het stadscentrum gaat het verder op de fiets. 

Sander Vandenberghe, co-founder Cargo Velo: “In Antwerpen voelen we veel potentieel voor fietskoeriers en ervaren we een ondernemende vibe. Iedereen is enthousiast over onze diensten. Ons groeiend peloton legt elke dag met veel goesting steeds meer kilometers af.” 

Geïnteresseerde bedrijven kunnen gemakkelijk ritten bestellen via een online bestelmodule op de website (www.cargovelo.be), telefoon en mail. Ook vaste ophaalrondes en oplossingen op maat zijn mogelijk.  

Slim naar Antwerpen als accelerator         

“In Antwerpen zijn we blij met ondernemers die bijdragen aan de modal shift, ook op vlak van vrachtvervoer”, zegt Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Vanuit Slim naar Antwerpen zullen we Cargo Velo ondersteunen en zorgen we er voor dat we de drempel voor Antwerpse klanten verlagen.” 

Cargo Velo is alvast zeer enthousiast over de uitbreiding naar Antwerpen. Slim naar Antwerpen ondersteunt hen bij de uitrol van hun dienstverlening in de Scheldestad. Zo kan Cargo Velo beroep doen op de expertise, het brede netwerk en de kanalen van Slim naar Antwerpen. Verder is er ook een resultaatgebonden ondersteuning, waarbij Slim naar Antwerpen voor elke levering op Antwerpse bodem in een financiële tussenkomst voorziet. Een deel van die tussenkomst wordt vervolgens periodiek naar de Antwerpse klanten doorgestort in de vorm van een korting. 

Cargo Velo is 1 van de 18 geselecteerde projecten binnen de projectoproep 2017 van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. Deze oproep werd gelanceerd in september 2017. Er werden 18 projecten geselecteerd, waarvan 11 gericht op personenmobiliteit en 7 gericht op logistiek. Ze dragen bij aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Ze kunnen rekenen op de stad voor professionele expertise, financiële en communicatieve ondersteuning. 

Meer informatie over de Marktplaats voor mobiliteit staat op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/mobiliteitsaanbieders.

(foto © Cargovelo)