Sport

Flanders Swimming Cup brengt internationale zwemtop naar Antwerpen

Op zaterdag 19 en zondag 20 januari kunnen zwemliefhebbers hun hart ophalen tijdens de 17de editie van de Flanders Swimming Cup in het vernieuwde Olympisch zwemcentrum Wezenberg. De beste Belgische zwemmers, waaronder Pieter Timmers en Kimberly Buys, meten zich tijdens deze twee dagen met heel wat internationale toppers. Het is een uitgelezen kans voor de toeschouwers om een aantal olympische, wereld-, en Europese kampioenen dichtbij huis aan het werk te zien. Antwerpenaars die willen zwemmen, kunnen tijdens het evenement terecht in een van de andere stedelijke zwembaden.

De Flanders Swimming Cup is elk jaar het eerste grote zwemevenement in Antwerpen en traditioneel ook een belangrijke wedstrijd in de voorbereiding van veel atleten. Ook deze editie, met een nationaal en internationaal deelnemersveld van hoog niveau, belooft een topevenement te worden.

Nationale zwemtop op de afspraak

Bij de Belgische heren staan Pieter Timmers, Louis Croenen en Jasper Aerentsop de startblokken in Olympisch zwemcentrum Wezenberg. Maar ook opkomend talent zoals Sebastien De Meulemeester, Alexandre Marcourt, Thomas Thijs en Lorenz Weiremans tekent present voor deze Cup. 

Bij de dames is het zeker uitkijken naar de prestaties van Kimberly Buys. Ook Lotte Goris en Camille Bouden meten zich met de concurrentie. 

Olympische kampioenen

Op de deelnemerslijst van het internationale zwemtornooi staan maar liefst 3 olympische kampioenen. Joseph Schooling (Singapore) klopte in Rio topfavoriet Michael Phelps in een nieuw olympisch record op de 100 meter vlinderslag. Bij de vrouwen start Pernille Blume uit Denemarken, de regerende olympische kampioene op de 50 meter vrije slag. De derde olympische kampioene is de Hongaarse Katinka Hosszu. In Rio haalde zij niet minder dan 3 gouden en 1 zilveren medaille. 

De olympiërs worden onder andere uitgedaagd door een aantal werelduurrecordhouders en Europese kampioenen. 

Andere zwembaden open

Het zwembad van Olympisch zwemcentrum Wezenberg kan omwille van de Cup al vanaf vrijdag 18 januari om 10 uur niet meer gebruikt worden door het publiek, tot en met zondag 20 januari. Antwerpenaren die willen zwemmen, kunnen terecht in de andere stedelijke zwembaden tijdens hun vaste openingsuren, te vinden op www.antwerpen.be/zwembaden.