Nieuws

Fonteinen werken terug

Naar aanleiding van het Vlaamse sproeiverbod van drinkwater kwamen meerdere Antwerpse fonteinen zonder water te staan of werden ze afgezet. Het verbod is dit weekend opgeheven en vanaf vandaag werken de fonteinen terug. 

Tijdens de warme periode eind juni nam de stad enkele maatregelen om de verspilling van drinkwater tegen te gaan. Zo werden de fonteinen die gebruikmaken van drinkwater uitgeschakeld. Op vrijdag 30 juni startten de nodige werkzaamheden om de 42 fonteinen opnieuw te laten functioneren. 

Vanaf vandaag stroomt er opnieuw water in de stedelijke fonteinen, met uitzondering van de Diepe Fontein aan de Leopold de Waelplaats en het Peter Benoitmonument in het Harmoniepark. Door algenvorming kunnen deze fonteinen pas een dag later opgestart worden. 

De fonteinen die in herstelling zijn, werken voorlopig niet. Concreet gaat het om de fonteinen aan de Noorderlaan (Antwerpen), Koolkaai (Antwerpen), Offerandestraat (Antwerpen), Maarschalk Montgomeryplein (Antwerpen), Louisalei (Hoboken) en de Bist (Wilrijk).