Nieuws

GATE15 lanceert Antwerpse Studentbucketlist tijdens slotevent

Naar aanleiding van de schrikkeldag vroeg GATE15 aan de Antwerpse studenten om een unieke bucketlist samen te stellen. Op het slotevent op maandag 29 februari werd die Antwerpse Studentbucketlist voorgesteld en won een student een verrassingsdag met activiteiten uit de lijst.

Met de schrikkeldag kregen alle studenten dit jaar een extra dag om ten volle van het studentenleven te genieten. Een dag om door te brengen zoals elke andere óf een dag om bewust te beleven in Antwerpen en nooit meer te vergeten.

De ultieme Antwerpse Studentbucketlist

Zowel digitaal als via een streetteam kon elke Antwerpse student zijn of haar must do voor deze extra dag aan GATE15 laten weten. Dat resulteerde in bijna 600 inzendingen. Ook schepen voor onderwijs Claude Marinower enthousiasmeerde de studenten, met zijn eigen ambitieuze bucketlistitem dat Antwerpen tegen het volgende schrikkeljaar Gent inhaalt als grootste studentenstad.

Afgelopen vrijdag ging een commissie van studenten met alle inzendingen aan de slag. Die commissie bestond uit onthaalmedewerkers, suppoosten en redactieleden van GATE15 en leden van het Antwerps Studentenoverleg. Zij stelden de ultieme bucketlist samen: een lijst van 100 tips. Sommige van de voorgestelde activiteiten zijn groot en om bij weg te dromen, andere klein maar niet te missen in een studentencarrière.

Verrassingsdag

Uit alle inzendingen trok GATE15 een gelukkige die samen met een vriend(in) een verrassingsdag krijgt op 29 maart, met allerlei door GATE15 geselecteerde activiteiten uit de bucketlist.

Vanaf 20.16 uur werd het startschot gegeven voor een verrassende avond met live muziek, comedy en optredens, geprogrammeerd door het collectief Vonk&Zonen. Master of Ceremony en dichter Andy Fierens leidde alles in goede banen en maakte de Antwerpse Studentbucketlist en winnaar bekend.

Nachtburgemeester Vitalski, stand-up comedian Bas Birker en de Belgische Improvisatieliga gingen in hun optredens en improvisatie aan de slag met het gegeven van de schrikkeldag. The Valerie Solanas met als gast Mauro Pawlowski zorgden voor de muzikale invulling.

Alle info over de bucketlist is te vinden op www.gate15.be/bucketlist. Op de lijst onder andere :

- Kamperen op het dak van het MAS.
- Een etentje in een sterrenrestaurant.
- Met een drone rondvliegen boven Antwerpen.
- Een rondleiding door ondergrondse gangen en tunnels in de stad.
- Skydiven in Antwerpen.

 (foto : Jokko - Stad Antwerpen)