Nieuws

Geen extra besmettingen na hertestingen in Edegem

In de school Olfa Elsdonk in Edegem zijn alle kinderen donderdag voor een tweede keer getest. Daaruit blijkt dat er geen enkel bijkomend positief geval is. Alle resultaten van de tweede test zijn inmiddels bekend. Dat bevestigt burgemeester Koen Metsu aan de ATV-redactie. 

Vorige week zondag werd beslist om de basisschool te sluiten, net als Sint-Jozef in Kontich, nadat er twee leerlingen van de Edegemse school en 1 leerkracht van de middelbare school in Kontich besmet bleken te zijn met de Britse variant van het coronavirus. Maandag werden dan de meer dan 500 leerlingen in Edegem getest. Daaruit kwamen nog eens drie extra besmettingen naar voren, twee daarvan met de Britse variant. Eén van de in totaal vijf besmette leerlingen bleek ook een superverspreider te zijn. Maar door het forse en snelle ingrijpen van het gemeentebestuur, in overleg met experten van het UZA, het CLB, het Agentschap Zorg en Gezondheid, bleef de schade dus beperkt. 

Nu blijkt dat er bij de hertesting geen nieuwe gevallen zijn opgedoken, kan de school maandag probleemloos weer de deuren openen.

Foto Belga