Mobiliteit en Verkeer

Geen extra openbaar vervoer tijdens oudejaarsnacht

De Lijn zet dit jaar geen speciale bussen en trams in op oudejaarsnacht omwille van de coronamaatregelen. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij woensdag.

"Omdat er geen evenementen zijn en iedereen verzocht wordt maximaal thuis te blijven, dreigen de bussen en trams bijna leeg rond te rijden", verklaart woordvoerster Karen Van der Sype. Elk jaar worden er in de nacht van 31 december op 1 januari 300 medewerkers van De Lijn ingezet op zo'n 150 trajecten om feestvierders veilig en vlot te vervoeren. "Het is een spijtige breuk met een jarenlange traditie, maar we hopen de oudejaarsnachtritten in 2021 nieuw leven te kunnen inblazen", aldus De Lijn. 

Volgens de openbaarvervoermaatschappij bestaat de kans dat bussen en trams bijna leeg rondrijden tijdens de oudejaarsnacht omwille van de coronamaatregelen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de avondklok nog geldt op 31 december, maar evenementen en vuurwerkspektakels zijn sowieso al massaal afgelast. Mensen worden ook verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. De Lijn benadrukt dat de dienstregelingen op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag te consulteren zijn in de routeplanner en op de website.

(Bron en foto: © Belga)