Mobiliteit en Verkeer

Geen wachtlijst meer voor velokes

 “We hebben geen wachtlijst meer, we lanceerden onlangs een nieuwe app, en het Velogebruik in de districten stijgt elke maand”, zegt operationeel verantwoordelijke  van Velo Dimitri Rondeaux.

Dimitri Rondeaux: “Op dit ogenblik maken zo’n 47.000 personen gebruik van het Velonet-werk. Wie vandaag een jaarkaart aanvraagt, hoeft niet meer te wachten. Van een wachtlijst is geen sprake meer. Dat was in het verleden soms anders, waarbij de wachttijd kon oplopen van enkele maanden tot een jaar. We kunnen verder groeien naar 56.000 gebruikers. De komende maanden plaatsen we nog eens 40 nieuwe stations en komen er 500 extra fietsen bij. We volgen alle stations en verplaatsingen aandachtig op. Als alles vlot verloopt, is zelfs een extra groei in jaarkaarten mogelijk.”

Nieuwe app

“Onze app kreeg een grondige update. Voortaan kan je de geschiedenis van je ritten bekijken en je kan heel eenvoudig een melding doorgeven over een defecte fiets of station. We merken dat de app vooral in de week gebruikt wordt. Via Android hebben we ongeveer achthonderd gebruikers per dag, met de Iphone zo’n duizend.”

Districten ontdekken de Velo

“Het voorbije najaar startte de installatie van Velostations in de districten. Daarvan zijn er momenteel al heel wat in gebruik. Net zoals bij de start in het centrum, stijgt het gebruik elke maand. De Velo wordt gebruikt voor verplaatsingen in de districten zelf, maar ook tussen de districten en het centrum van de stad. De verkoop van jaarkaarten in de districten gaat overigens in stijgende lijn. Voor Hoboken, Merksem en Wilrijk is dat zelfs maal drie.”

Meer info

www.velo-antwerpen.be

(bericht : stad Antwerpen)