Nieuws

Geurhinder in Zwijndrecht

Vanochtend om 8u15 werd er een sterke geurhinder waargenomen ter hoogte van de Canadastraat en het centrum van Zwijndrecht. Er kwamen verschillende meldingen binnen bij de gemeente Zwijndrecht, Lokale Politie Zwijndrecht en Brandweer Zone Antwerpen.

De brandweer voerde op verschillende plaatsen in het havengebied metingen uit. Rekening houdende met de meldingen, de timing en de windrichting, kon de bron van de geurhinder vastgesteld worden. Het gaat namelijk om een tankcleaningbedrijf op rechteroever. Hier ontstond tussen 7u30 en 8u20 een probleem in het productieproces. Daarbij kwam acrylaat vrij. Deze stof heeft een lage geurdrempel. Intussen werd het probleem bij het bedrijf zelf verholpen en lost de wolk stilaan op.

Gemeente Zwijndrecht geeft volgende raadgeving mee : 

Wie buiten geen geur meer waarneemt en binnen nog wel, kan het best zo veel mogelijk ventileren. Contacteer bij eventuele klachten je huisarts. Wie buiten nog wel een geur waarneemt, houdt het best nog even ramen en deuren gesloten. Opgelet, daarna de woning zeer goed ventileren.

(Bericht : Gemeente Zwijndrecht - foto : Google Street View)