Mobiliteit en Verkeer

Gevaarlijk transport gestopt

Afgelopen vrijdag heeft de verkeerspolitie een gevaarlijk transport uit het verkeer gehaald.

De vrachtwagen, die geladen was met een andere vrachtwagen, een auto en wat onderdelen, werd aan de Kolonel Silvertopstraat opgemerkt en omwille van het gevaar onder begeleiding van de motorrijders naar een veilige controleplaats gebracht. Daar maakte de politie de bestuurder attent op zijn overtredingen, en kreeg de man de kans om zijn transport te regulariseren.

Dure rekening

De verkeerspolitie maakte ook de rekening: Te hoog geladen: 800 euro, lading niet voldoende gezekerd: 1 000 euro, geen inschrijving: 116 euro, geen naam op het registratieblad: 1 320 euro en geen correcte plaats van vertrek op het registratieblad: 55 euro. De chauffeur moest de rekening ter plaatse betalen omdat hij niet in België woont. Maar dat weigerde hij waardoor de hele constructie geconsigneerd werd. 

Gezien de gebrekkige ladingzekering en de afwijkende hoogte moest er naast een zware takelwagen nog een extra signalisatiewagen het transport begeleiden. In de late uren kwam de chauffeur toch langs om de boetes en de takelkosten te betalen. Natuurlijk moest hij zijn transport eerst in orde brengen voor hij er opnieuw de baan mee op kon.

(foto © Belga)