Media en Cultuur

Gratis startfeest 'Deurne Wintert'

Het district Deurne nodigt jong en oud uit op 2 december in het Boekenbergpark voor het gratis startfeest van het winterfestval Deurne Wintert. Op het programma staat er (vuur)theater, muziek, een gratis drankje, een winterduik in de zwemvijver en een sprookjeswandeling voor volwassenen. Voor de gelegenheid zorgen de ‘Vuurmeesters’ voor een prachtig uitgelicht park zoals u het nog nooit zag.

Op vrijdag 2 december van 17 tot 22 uur wordt in het Boekenbergpark het startschot gegeven van het winterfestival Deurne Wintert. Jong en oud is dan welkom om tijdens het startfeest te genieten van een heleboel gratis activiteiten in een prachtig uitgelicht park.  

 • Wilt u het Boekenbergpark eens bekijken zoals u het nog nooit zag? Laat u dan verwonderen door de hartverwarmende taferelen op het water en tussen de bomen gebracht door de 'Vuurmeesters' (van 17 tot 22 uur). 
   
 • Daarnaast kan u in het park om 18u30 ook genieten van Incontri, vuurtheater in openlucht voor heel de familie dat u doet wandelen tussen de sterren en laat dansen tussen de vlammen. 
   
 • Live muziek mag ook niet ontbreken op het startfeest van Deurne Wintert. Daarvoor zorgt de brassband Orchestre International du Vetex. Ze verwarmen u met zwoele nummers en laten u dansen op de Balkanbeats (van 19u15 tot 20u30). 
   
 • Hebt u altijd al eens willen 'ijsberen'. Dan is het nu uw kans. Tijdens het startfeest van Deurne Wintert kan u samen met de Deurnese Ijsberen om 19u30 een duik nemen in het ijskoude water van de zwemvijver Boekenbergpark. De ervaren ijsberen zullen u begeleiden. Hou uiteraard rekening met uw eigen gezondheid. U moet wel op voorhand inschrijven voor de winterduik. Dat kan via www.ccdeurne.be .
   
 • In aanloop naar de feestdagen en om het festival Deurne Wintert feestelijk te openen, biedt het district Deurne u om 20 uur ook nog een gratis drankje aan in @ The Park. Dj Pierre Elitair heeft de allerbeste plaatjes geselecteerd om na te feesten.
   
 • Als de winternacht over het Boekenbergpark valt, gaan om 21 uur vertellers op zoek naar de oorspronkelijke inhoud van verschillende bekende sprookjes. Dood, marteling en gruwel, maar ook magie en een levendige fantasie zullen elk verhaal kleuren. U krijgt de sprookjes ongecensureerd op uw bord. Deze sprookjeswandeling 'Late Night' is enkel voor volwassenen en inschrijven is verplicht via tel. 03/360 85 58 of www.ccdeurne.be

(bericht en foto : stad Antwerpen - district Deurne)