Nieuws

Groen licht voor Kringwinkel in Wijnegem

In september 2019 raakte bekend dat de Kringwinkel in het centrum van Antwerpen zou verhuizen naar Wijnegem. Een jaar later is het dan eindelijk zover. Tegen eind september of begin oktober dit jaar zal de verhuis plaatsvinden.

De Kringwinkel in het centrum van Antwerpen is een van de tien filialen van De Kringwinkel Antwerpen, gelegen aan de Sint-Jorispoort vlakbij het Mechelseplein. Naast Kringwinkels in Groot Antwerpen zijn er ook vestigingen van De Kringwinkel Antwerpen te vinden in Brasschaat, Schoten en Kapellen. Binnenkort kunnen ze ook Wijnegem aan dat lijstje toevoegen. In het huidige pand in Antwerpen Centrum zal projectontwikkelaar Iret Development een nieuw hotel starten met een congrescentrum. De verhuis werd een jaar geleden al aangekondigd maar door een klacht van een buurtbewoner werd de verhuis uitgesteld.

Verbouwingswerken

Recentelijk kreeg De Kringwinkel groen licht om de verhuis toch te laten doorgaan. Eind september, begin oktober dit jaar zullen ze een nieuwe winkel van 740m² openen in de voormalige Volkswagengarage in Wijnegem. “De verbouwingswerken zijn van start gegaan en we hopen na de zomer te kunnen openen", aldus Frank Dingemans van De Kringwinkel Antwerpen. “Net zoals onze andere nieuwere winkels, willen we meer de nadruk leggen op beleving. Er zal zowel voor- als achteraan een brengpunt zijn, we bekijken de toepassing van een koffiehoek en proberen er vooral een winkel van te maken waar het gezellig winkelen is. Er zal ook een grote fietsenstalling zijn, een fietsuitstapje uit Antwerpen naar onze winkel in Wijnegem wordt dus een ideale weekendactiviteit.”

(Foto: © De Kringwinkel Antwerpen)