Nieuws

Handeltje in verschillende soorten drugs

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum hield vrijdagnamiddag toezicht in de omgeving van het Groen Kwartier. Ter hoogte van de Lamorinièrestraat werd een man opgemerkt die zoekgedrag vertoonde. 

Toen hij contact maakte met een andere man werd overgegaan tot controle. De vermoedelijke verkoper was in het bezit van cocaïne en ketamine. Er kon onmiddellijk overgegaan worden tot een huiszoeking op het adres waar de verdachte wilde binnengaan. Daar werd nog een tweede verdachte aangetroffen, samen met cash geld en verschillende soorten drugs. µ

Tijdens de huiszoeking werd er verschillende malen aangebeld door vermoedelijke klanten. Op een bepaald moment meldde zich iemand die in beeld kwam als medeverdachte van het duo. Hij droeg een rugzak waarin 230 gram cannabis en 1 600 euro cash werd aangetroffen. Na verschillende huiszoekingen en met behulp van een drugshond nam het team cannabis, cocaïne, ketamine, hasj, MDMA, xtc, paddo's en een vloeistof die gebruikt wordt voor het aanmaken van synthetische drugs in beslag. De 3 verdachten (25, 23 en 22) werden aangehouden bij de onderzoeksrechter.

(foto © Belga)