Media en Cultuur

Hans Bourlon 'Enorm slecht nieuws voor cultuursector'

De Topman van Studio 100 Hans Bourlon vreest de impact van de nieuwe maatregelen op de hele cultuursector en op Studio 100 zelf. '200 mensen voor onze grote musicals is niet rendabel. We zullen alles opnieuw schrappen', zegt Bourlon aan VTM Nieuws. 

'Ik zie ook de zin niet van pretparken te sluiten maar het buitengedeelte van dierentuinen open te houden.' Niet meer dan 200 toeschouwers tegelijk in theaters, bioscopen en concertzalen en geen uitzonderingen meer voor grote zalen zoals het Sportpaleis of de Koningin Elisabethzaal, dat heeft het Overlegcomité beslist. 'Dit is enorm slecht nieuws, al begrijpen we het natuurlijk wel', zegt Bourlon. 

'Voor onze musicals als Daens, '40-'45 en de afscheidsshows van Samson & Gert zijn al 400.000 tickets verkocht, maar die kunnen nu niet meer doorgaan. Voor 70.000 mensen hadden we al een herboeking geregeld, maar we zullen hen opnieuw moeten contacteren.' Honderden medewerkers van Studio 100 worden opnieuw technisch werkloos. Bourlon begrijpt echter niet waarom de pretparken wel moeten sluiten en het buitengedeelte van dierentuinen niet. 'Daar zien we de zin niet van, maar we leggen ons neer bij de beslissingen die genomen zijn.'

(foto © Belga)