Mobiliteit en Verkeer

Heraanleg Lange Koepoortstraat

De bestrating van de Lange Koepoortstraat is aan vernieuwing toe. Op 26 augustus 2019 start de asfaltering van de Korte Koepoortstraat.

De Lange Koepoortstraat zal van gevel tot gevel opnieuw aangelegd worden. Hierbij wordt voor het woonerf-principe gekozen. De riolering dient niet vernieuwd te worden. De start van de werken is afhankelijk van de bevraging van de handelszaken.

 

In het tramgedeelte van de Melkmarkt en in de Korte Koepoortstraat zullen de kasseien op de rijbaan verwijderd worden en vervangen door een asfaltlaag. Tijdens deze asfaltwerken worden ook de goten bekeken, en waar nodig vernieuwd.

De woningen en winkels blijven tijdens de werken steeds toegankelijk voor voetgangers. De stoep zelf wordt tijdens deze asfaltwerken niet vernieuwd. Fiets- en gemotoriseerd verkeer zal tijdens de werken omgeleid worden. Leveringen kunnen via de zijstraten. De tram blijft rijden, waardoor een deel van de asfalteringswerken ’s nachts zal uitgevoerd worden.

De straat wordt afgesloten vanaf 26 augustus, naar alle verwachtingen zijn de werken op 9 september afgerond. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn wijzigingen mogelijk.

(bericht Stad Antwerpen - foto Team Participatie Stad Antwerpen)