Nieuws

Hicham El Mzairh, gemeenteraadslid voor sp.a in Antwerpen steunt Sarah Dimani "hypocriete internet moefti's"

Antwerps sp.a gemeenteraadslid Hicham El Mzairh spreekt op Facebook zijn steun uit aan Sarah Dimani.

Hieronder de post van El Mzairh : 

De Antwerpse modeblogster Sarah Dimani heeft besloten om niet langer een hoofddoek te dragen. ”Geen gemakkelijke beslissing, maar het voelt wel juist voor mij”, schrijft ze op Instagram. En al gauw werd zij ‘immoreel’ en ‘kafira’ genoemd en gelyncht door de hypocriete "internet moefti's". Gewoon omdat ze op Instagram een foto van zichzelf zonder hoofddoek postte.

Wel: zoals wij, beste moslim broeders en zusters, strijden voor de vrijheid van vrouwen om een hoofddoek te dragen, moeten wij ook opkomen voor vrouwen die ervoor gekozen hebben om géén hoofddoek te dragen. Want een hoofddoek opleggen is net hetzelfde als een hoofddoek verbieden. Vrouwen, met of zonder hoofddoek, verdienen gerespecteerd te worden in hun vrijheid van keuze!

Anno 2019 zijn er dus nog altijd mensen die denken dat ze het recht hebben om te bepalen hoe hun geloofsgenoten hun religie moeten beleven. Zij denken dat ze het recht hebben om de vrijheid van anderen in te perken. Zij denken dat ze het patent hebben op wat halal of haram is. Terwijl islam als religie meer vrijheid gunt aan de mensen door "Ijtihad" (vrij denken) toe te passen. 
Het is wraakroepend om te zien dat een groep die, dag in, dag uit. Jaar in jaar uit, voor zijn vrijheid en rechten vecht, de vrijheid en rechten van anderen afneemt. Je kan geen verdraagzaamheid opeisen van de samenleving als je zelf niet verdraagzaam bent voor anderen.

En kijk beste “internet imams”; jullie zijn géén haar beter dan de racisten die van achter hun computerscherm hun gif van haat en tribalisme spuwen op het net.

Schaam jullie diep!

#IkSteunSarahDimani

einde Facebookpost 

(foto @ Belga)

Bekijk ook : Modeblogster krijgt veel kritiek op beslissing om geen hoofddoek meer te dragen