Gezondheid

Huisartsenwachtpost vervangt huisarts van wacht in Noordrand van Antwerpen

Inwoners van regio Essen, Kalmthout, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel kunnen vanaf 16 juni voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, zonder afspraak terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat.

Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Essen, Kalmthout, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel. Alle huisartsen van de regio nemen deel.

Elk weekend en alle feestdagen

De wachtpost ligt naast de Spoed van het AZ Klina in Brasschaat en zal elk weekend bemand zijn van vrijdag 19u tot maandag 8u. Op feestdagen  vanaf 19u de avond ervoor tot de ochtend na de feestdag  (8u). Een afspraak maken hoeft niet.

Wie te ziek is om zich te verplaatsen, kan nog steeds telefoneren voor een huisbezoek: 03/650 52 53.

Voor dringende medische problemen - zonder afspraak

De huisartsenwachtpost is er voor dringende medische problemen zoals acute ziektes, kleine ongevallen, hechtingen, verstuikingen,…  Wanneer nodig verwijzen de huisartsen door naar de spoedgevallendienst. Voor niet dringende problemen bel je op maandag naar je eigen huisarts.

AZ Klina verleent graag haar steun aan dit initiatief. Dankzij de huisartsenwachtpost consulteren mensen immers sneller hun huisarts voor ze naar de spoedafdeling trekken. En dat verkort ook de wachttijden op de spoeddienst.

Meer info

Huisartsenwachtpost Noordrand
Campus AZ Klina, Augustijnlei 100, 2930 Brasschaat
www.hwpnoordrand.be

(foto : Pixabay)