Politiek

Huiszoekingen in onderzoek naar Sihame El Kaouakibi

In het gerechtelijk onderzoek rond de vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi zijn er vandaag verschillende huiszoekingen uitgevoerd. El Kaouakibi zit al een hele tijd in het oog van de storm voor mogelijke malversaties met subsidies. 

Het parket Antwerpen heeft op 5 februari 2021 een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke strafbare feiten rond de werking van vzw Let’s Go Urban. Op 16 februari werd door Sihame El Kaouakibi zelf een klacht met burgerlijke partijstelling neergelegd. De klacht is gericht tegen onbekenden.

Het parket heeft de twee onderzoeken op 15 maart 2021 samengebracht in één gerechtelijk onderzoek. De feiten werden gekwalificeerd als valsheid in geschriften, bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking.

De afgelopen weken werd de feiten uitgebreid op basis van nieuwe gegevens. De onderzoeksrechter heeft een onafhankelijke bedrijfsrevisor aangesteld om een rapport te maken.

De onderzoeksrechter had gevraagd om huiszoekingen te doen in de woning van mevrouw El Kaouakibi, haar zakenpartner en op de zetel van de vennootschappen. Die zijn dan uitgevoerd door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en Federal Computer Crime Unit, in aanwezigheid van de onderzoeksrechter, het parket en de voorzitter van het Vlaams Parlement Liesbeth Homans.

Meer informatie wil het parket voorlopig niet kwijt. 

Foto Belga