Nieuws

In Kontichse school toch enkele bijkomende besmettingen

Nadat vorige week bekend raakte dat het coronavirus werd vastgesteld in de secundaire school St.-Jozef in Kontich, werd de school tijdelijk gesloten en werden alle leerlingen leerkrachten en ander personeel in quarantaine geplaatst. Afgelopen dinsdag werden deze 1.700 personen getest. Hieruit bleek dat 14 personen positief waren, waarvan 2 met de Britse variant van het virus.

Vrijdag volgde de tweede testronde van alle betrokkenen. Hieruit kwamen nog 3 bijkomende besmettingen, waarvan 2 vermoedelijk met de Britse variant, aan het licht. Onmiddellijk werden de nodige maatregelen genomen om ook deze getroffen personen en hun kerngezinnen te testen en verdere verspreiding te voorkomen.

Dit betekent dat er in totaal, na de 2 testafnames, 17 personen positief testten, waarvan vermoedelijk 4 met de Britse variant. Sommige van deze besmettingen blijken over oudere besmettingen te gaan. Op een totaal van 1.700 personen is dit 1%. De gemeente Kontich noemt dit een mooi resultaat en zegt dat hieruit blijkt dat de gehanteerde voorzorgsmaatregelen binnen de school en de genomen maatregelen na de vaststelling van de besmetting, hun degelijkheid bewezen hebben.

Met deze resultaten kan de school maandag weer openen volgens hun coronaregime. De leerlingen en leerkrachten werden hiervan inmiddels op de hoogte gebracht.