Justitie

Inbreker die Hoboken teisterde, krijgt celstraf en boete

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 32-jarige Mounir B. veroordeeld tot 3 jaar cel en 1.800 euro boete, waarvan telkens de helft effectief, voor 6 inbraken die hij tussen 22 maart en 14 juli pleegde in Hoboken.

De rechter verklaarde ook 6.050 euro aan criminele opbrengst verbeurd. De beklaagde had op 22 maart ingebroken in een rusthuis in Hoboken. Hij ging er met de persoonlijke bezittingen en de auto van een nachtverpleegster vandoor. Met dat gestolen voertuig pleegde hij nog meer inbraken in drie apotheken, een kapsalon en een horecazaak, allemaal in Hoboken. Mounir B. drong naar binnen door een steen door de vitrine te gooien of door het rolluik te forceren, waarna hij de kassa plunderde. Hij kon aan de feiten gelinkt worden door achtergelaten vingerafdrukken en DNA-sporen.

Bij een aantal inbraken werd de gestolen auto ook gefilmd door bewakingscamera’s. De wagen werd op 19 april teruggevonden. Het labo trof zeventien vingerafdrukken van Mounir B. in het voertuig aan en op de achterbank lag een grote steen. De beklaagde bleek niet eens over een rijbewijs te beschikken. Hij is bij het parket gekend als een veelpleger. Volgens zijn advocaat kampte hij met een drugsprobleem en had hij schulden bij mensen die ermee dreigden zijn familie iets aan te doen als hij niet met geld over de brug kwam. Mounir B. moet zijn slachtoffers ruim 15.300 euro aan schadevergoedingen betalen.