Nieuws

Jogger slaat fietskoerier dubbele kaakbeenbreuk op Scheldekaaien

Abdellah E.Y. is dinsdag voor de rechtbank moeten verschijnen omdat hij een fietskoerier een dubbele kaakbeenbreuk heeft geslagen. Hij wordt samen met Andy G. ook nog vervolgd voor de diefstal van een fles wijn met wapenvertoon.

De procureur vorderde voor Abdellah E.Y. dertig maanden cel en voor Andy G. achttien maanden. Abdellah E.Y. was op 16 mei gaan joggen op het fietspad langs de Scheldekaaien en kwam daar in botsing met een fietskoerier, die daardoor ten val kwam. Er ontstond een discussie tussen beiden en de beklaagde zou het slachtoffer daarbij een ferme vuistslag in het gezicht hebben gegeven. De fietskoerier liep een dubbele kaakbeenbreuk op en moest onder het mes.

Abdellah E.Y. verklaarde dat het slachtoffer hem eerst een klap had gegeven en dat hij hem dan met de vlakke hand had teruggeslagen. Volgens de procureur strookt zijn versie echter niet met de zware verwondingen van het slachtoffer.

De man stond samen met Andy G. ook nog terecht voor de diefstal van een fles wijn. Hij was op 21 mei een Carrefourfiliaal binnengestapt, had de fles wijn weggenomen en wilde ermee naar buiten gaan. Toen een winkelmedewerker hem aansprak, trok hij zijn t-shirt naar boven en toonde een vuurwapen dat achter zijn broeksband stak. Eenmaal buiten gaf hij het wapen aan Andy G. en dronken ze samen de fles wijn uit.

Abdellah E.Y. beweerde dat hij in paniek was geslagen toen hij door de medewerker werd aangesproken en dat hij dan in paniek naar buiten was gegaan, zonder te betalen. Andy G. ontkende dat hij het wapen had geleverd en vroeg de vrijspraak. Hij wordt ook nog voor een tweede diefstal van een fles rum vervolgd, die hij wél bekende.

Vonnis op 15 september.

(Bron: Belga)