Economie

Jonge ondernemers bedenken soort escape room voor kinderen

De Magische Sleurhut, het idee van de jonge startup Home opgestart door drie studenten aan UCL, wint de ideeënwedstrijd “Pop Poll” georganiseerd door bizidee. Het idee om belevingscaravans te bouwen voor jonge kinderen gaat aan de haal met een prijzenpot ter waarde van 4.000 Euro tijdens de Nacht van de Inspiratie.

Ilse is een mama van twee kindjes. Haar dochter Liv wordt binnenkort zeven jaar en wil graag een verjaardagsfeestje. Mama Ilse wilt dit ook wel, maar wat gaan we doen met die 15 joelende kinderen?, startte de onderneemster Luca Badts haar betoog. Zij is één van de drie student-ondernemers.  Vanaf april verhuren ze hun belevingscaravan voor kinderen van 6 tot 8 jaar. “De caravan, de Magische Sleurhut, is een beetje zoals een escape room, alleen is het verhaal bestemd voor kinderen. Zij zullen immers ondergedompeld worden in een magische wereld waarin zij de tovenaar zullen helpen om zijn toverstok terug te vinden.”

Het businessplan wordt verder uitgelegd tijdens hun pitch. Op korte termijn willen ze uitbreiden naar meerdere caravans, telkens voor een andere leeftijdscategorie, maar vooral voor kinderen uit de lagere school. Het plan is concreet, de eerste caravan staat klaar en vanaf vandaag nemen ze reservaties aan. In april zal de caravan voor de eerste keer verhuurd worden met begeleiding. Dit was ook de doorslag voor de jury om hen een extra duwtje in de rug te geven. “Er waren twee kandidaten die voor ons extra opvielen door hun concreet plan en toegevoegde waarde”, aldus juryvoorzitter Koen Kennis. “De a-typische reizen in vrachtschepen van CPTN  Zeppos zijn ook een zeer origineel concept, maar Home blinkt uit in de concrete uitwerking van het plan.

Bizidee organiseert in Vlaanderen op regelmatige basis de Nacht van de Inspiratie. Ze organiseren per regio de ideeënwedstrijd Pop Poll zodat ondernemers hun idee kunnen toetsen op de markt. Tijdens de Nacht van de Inspiratie kunnen ondernemers of kandidaat-ondernemers ook verschillende workshops en coachingsessies volgen. Ook Eline De Munck van Odette Lunettes bracht haar inspirerend ondernemersverhaal.