Media en Cultuur

Jouw kunstwerk in een Antwerps museum

Naar aanleiding van de 12de Museumnacht wordt de wedstrijd 'Win een plek' in het museum georganiseerd. Creatieve talenten kunnen een plaats in een van de musea winnen. Voor één nacht horen foto's niet enkel in het Fotomuseum of boeken niet enkel in het Letterenhuis. En in het Rockoxhuis of het Rubenshuis hoeven niet alleen schilderijen te hangen.

Al wie graag schildert, beeldhouwt, fotografeert of tekent maakt kans om zijn werk in een echt museum te presenteren. Fotografie, schilderkunst, textielkunst, grafiek, juweelontwerp, film, alles mag. De deelnemer kiest zelf voor welk museum hij zich inschrijft. 11 musea kiezen uit de inzendingen elk één werk en zetten het tijdens Museumnacht op 6 augustus in de spotlights.

Organisator Prospekta wil met deze wedstrijd talentvolle kunstenaars een platform geven om hun werk aan een groot publiek te tonen. Museumnacht is hiervoor ideaal. In 2015 lokte het zomerse evenement 10.000 bezoekers.

Inschrijven Geïnteresseerden kunnen tot 5 juni een foto van hun kunstwerk en een korte motivatie insturen. En wie weet pronkt jouw schilderij of beeldhouwwerk tijdens Museumnacht naast dat van Rubens, Bruegel of Jordaens. Het inschrijvingsformulier en meer informatie vind je op www.museumnacht.be
De winnende kunstwerken worden begin juli bekend gemaakt.
11 deelnemende musea:

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Fotomuseum
HeadquARTers
Letterenhuis
Maagdenhuismuseum
ModeMuseum
Museum Mayer van den Bergh
Museum Vleeshuis
DIVA in Diamant- en Umicore Zilverpaviljoen
Rockoxhuis
Rubenshuis