Media en Cultuur

Jubileumeditie Bollekesfeest van 18 tot en met 21 augustus

Het Bollekesfeest vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus in de Antwerpse binnenstad. Het is de tiende keer dat liefhebbers tijdens dit stadsfestival genieten van het beste dat Antwerpen te bieden heeft.

De stad laat deze jubileumeditie niet onopgemerkt voorbijgaan en zorgt voor enkele feestelijke traktaties. Zo worden er tijdens het zomeraperitief op vrijdag unieke Bollekesglazen weggeschonken, is er een schitterend vuurwerk boven de Schelde op zaterdag en snoepen de kleinsten op zondag van lekkers uit een gigantische piñata.

Voor het eerst is er een Antwerpse streekbistro op het Steenplein. Daarnaast keren de gesmaakte ingrediënten van vorige edities terug: de streekproductenmarkt op de Suikerrui en Groenplaats, hopen (live)muziek in uiteenlopende genres op de Grote Markt en het Steenplein, waterpret voor de kleintjes op de Groenplaats en brocante, mode, kunst en design op de Vrijdagmarkt. Wie zich graag door de stad laat leiden kan deelnemen aan één van de gegidste wandelingen met vertrek op de Handschoenmarkt. Het volledige programma is te vinden op www.bollekesfeest.be.

(Bericht en foto : Stad Antwerpen)