Nieuws

KALI-team neemt inboedel van restaurant in beslag

Het KALI-team heeft vandaag in opdracht van het parket Antwerpen de inboedel van restaurant Churro’s op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat het restaurant Churro’s op de Turnhoutsebaan fungeerde als een interimbureau voor illegale tewerkstelling. Van 2018 tot einde 2019 werden vanuit het restaurant tientallen illegalen en zwartwerkers gerekruteerd en ingezet voor de uitvoering van voornamelijk overheidsopdrachten. De illegalen en zwartwerkers werden ingezet door onderaannemers uit Antwerpen en Lokeren die in opdracht van gerenommeerde hoofdaannemers overheidsopdrachten uitvoerden. Die voerden opdrachten uit bij onder andere Farys, Proximus, Elia en Water-Link. 

Daarnaast fungeerde het restaurant achter de schermen als draaischijf voor tal van criminele activiteiten en stond het bij de politiediensten bekend als een criminele ontmoetingsplaats. Tijdens het onderzoek is aan het licht gekomen dat er door de feitelijke zaakvoerder een witwasconstructie werd opgezet waarbij valse facturen tegen betaling worden uitgegeven.