Mobiliteit en Verkeer

Kammenstraat parkeervrij tijdens eerste weken zomersolden

Dit jaar wordt de Kammenstraat tijdens de zomersolden voor een periode van twee weken parkeervrij voor auto’s, van zaterdag 29 juni tot en met maandag 15 juli. De voorbije jaren werd de straat altijd verkeersvrij gemaakt maar dat is dit jaar niet mogelijk door werken in de omliggende straten.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. “Door de straat parkeervrij te maken bij het begin van de zomersolden vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers met wat extra ruimte hun inkopen doen”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en middenstand.

De parkeerplaatsen worden met obstakels afgezet van zaterdag 29 juni tot en met maandag 15 juli. Daarnaast onderzoekt de stad nog extra tijdelijke maatregelen om het verkeer trager te doen rijden door de populaire winkelstraat. De laad- en loszones in de Kammenstraat zijn wel altijd beschikbaar voor leveringen.

 Winkelhart is altijd bereikbaar op een slimme manier

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad gebruiken. Die sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie toch in het centrum wil parkeren, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings van de stad. In het centrum van Antwerpen geldt sinds 2017 een lage-emissiezone. Op de website www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad.

(bericht : Stad Antwerpen - foto : Google Street View)