Economie

Kappers zwaar teleurgesteld: "Zonder compensatie volgt een bloedbad"

De beroepsvereniging van Belgische kappers coiffure.org is diep teleurgesteld over de verlengde sluiting van de kapperszaken. Dat meldt voorzitter Jef Vermeulen na de beslissing van het overlegcomité. De federatie is ervan overtuigd dat kappers op een veilige manier hadden kunnen opengaan. 

Er heerst teleurstelling onder de Belgische kappers na de beslissing van het overlegcomité om kapsalons gesloten te houden. Voorzitter Jef Vermeulen vindt dat de Belgische kappers perfect op een veilige manier de deuren hadden kunnen openen. 'Onze kappers hebben enorm veel maatregelen getroffen. We werken met één klant per keer en met mondmaskers, ontsmettingsmiddel, afstand houden. Wij hadden veilig kunnen openen, dus dit is een grote teleurstelling', aldus Vermeulen. 

De kappersfederatie spreekt ook van oneerlijke concurrentie omdat kappers in de buurlanden wel open mogen gaan. 'We verliezen onze klanten aan de buurlanden.' Ook zijn er volgens coiffure.org te weinig steunmaatregelen. 'Met de compensatie die onze kappers nu maar krijgen, volgt er een bloedbad, zeker als we moeten sluiten tot half januari', vertelt Vermeulen. De kappersfederatie hoopt alsnog op een versoepeling voor half januari en wil extra steunmaatregelen.