Media en Cultuur

Kennismaken met multimedia tijdens de Digitale week

Het voorbije weekend startte de Digitale Week. Nog tot en met 16 oktober worden opnieuw diverse en laagdrempelige activiteiten georganiseerd waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Ook in Antwerpen kunnen beginners en gevorderden deelnemen aan activiteiten en workshops.

De Digitale Week vindt dit jaar voor de elfde keer plaats. Tijdens deze week organiseren plaatselijke organisaties in Vlaanderen en Brussel multimedia-activiteiten voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. De activiteiten zijn gratis of zeer goedkoop.

In Antwerpen worden tijdens de Digitale Week verschillende multimedia-activiteiten en computerlessen georganiseerd. In de webpunten en bibliotheken kunnen geïnteresseerden leren hoe ze digitale fotoalbums maken, hun cv aantrekkelijk opmaken en hun computer het best beveiligen.

Bezoekers maken er ook kennis met tablets, smartphones en talloze digitale toepassingen. Zo staan er workshops op het programma over onder andere Facebook, Twitter, Tumblr, gezondheidsapps en augmented reality. Verder maken deelnemers kennis met GoPress en Pressreader, twee digitale manieren om de krant online te lezen. 

Een volledig overzicht van de activiteiten in Antwerpen staat op www.digitaleweek.be.