Sport

Klacht over Virton-Beerschot wordt vrijdag behandeld

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) buigt zich morgen over de eis van Beerschot om de recentste competitiewedstrijd in Virton nietig te verklaren en dus te laten herspelen op basis van een scheidsrechterlijke dwaling.

Aanleiding voor de klacht van Beerschot was het winnende doelpunt van Virton op de 23e speeldag in de Proximus League. In de 75e minuut nam de uitgekookte Lecomte een vrije trap, terwijl scheidsrechter Denil nog het muurtje van Beerschot aan het zetten was. Ribeiro Costa profiteerde van het tumult en de verrassing om Virton de 1-0 zege te bezorgen. Beerschot was furieus en haalde scherp uit naar de ref, die volgens de Kielse club het doelpunt nooit had mogen goedkeuren. Ook het Professional Referee Department van de KBVB bevestigde in zijn wekelijkse evaluatie dat het doelpunt van Ribeiro Costa afgekeurd had moeten worden.

Beerschot voelde zich daardoor gesterkt om alsnog klacht neer te leggen. Maar het Professional Refereeing Department oordeelde dat de klacht niet overgemaakt diende te worden aan de disciplinaire instanties, omdat er geen inbreuk gemaakt is op de spelregels. Ref Denil interpreteerde de fase verkeerd, maar paste de regels wel correct toe. En dus is er geen grond om de 1-0 eindstand nietig te verklaren, laat staan de competitiematch in de Gaume te laten herspelen. Beerschot was het daar niet mee eens en tekende beroep. De zaak komt vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. De uitspraak is belangrijk, want Beerschot behoort net als Virton tot een van de vier leiders in de tweede ronde van 1B.